De Beste Transport Mogelijkheden Voor Transport Vanuit China Naar Nederland

Welke transportmogelijkheid moet ik kiezen als ik vanuit China naar Nederland, België of Duitsland wil verzenden? Als eigenaar van een e-commerce bedrijf is het van

Kenny Lipman
March 29, 2023

Welke transportmogelijkheid moet ik kiezen als ik vanuit China naar Nederland, België of Duitsland wil verzenden?

Als eigenaar van een e-commerce bedrijf is het van cruciaal belang om de juiste transportmethode te selecteren voor de verzending van goederen vanuit China naar Nederland. Er zijn verschillende van transportopties beschikbaar, zoals luchtvracht, zeevracht, treintransport en wegtransport. Elk van deze opties heeft zijn eigen voor- en nadelen die in overweging moeten worden genomen voordat je een keuze maakt. Hieronder bespreken we deze opties in meer detail.Door de juiste transportmethode te kiezen, kun je de winstgevendheid van je bedrijf verbeteren, raak je niet uit voorraad en zorg je ervoor dat je klanten tevreden zijn met snelle en betrouwbare levering van hun bestellingen.

Soorten vervoersmiddelen

  • Luchtvracht is een zeer efficiënte optie als het gaat om het verzenden van kleine hoeveelheden goederen met een hoge waarde. Het is snel en betrouwbaar, maar ook duurder dan andere opties. Als je echter een snelle levering nodig hebt, is luchtvracht de beste optie.
  • Zeevracht is een van de meest gebruikte transportmethoden voor internationale verzending. Het is geschikt voor grote hoeveelheden goederen en is goedkoper dan luchtvracht. Het nadeel is echter dat het langer duurt om de goederen te ontvangen en dat er een risico bestaat op vertragingen tijdens transport. Het is moeilijk om een exacte frequentie te geven voor vertragingen bij zeevracht transport vanuit China naar Nederland, omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren zoals het seizoen, de route en de marktomstandigheden.
  • Treintransport is een relatief nieuwe transportmethode die steeds populairder wordt. Het is sneller dan zeevracht en goedkoper dan luchtvracht. Bovendien is het milieuvriendelijker dan andere opties. Het nadeel is dat het meer beperkingen heeft qua routes en bestemmingen, omdat treintransport veel grenzen overschrijd wanneer je van China naar Nederland importeert.
  • Wegtransport is de meest gebruikte transportmethode voor het binnenlands transport van goederen. Het is ook mogelijk voor internationale zendingen, maar het is duurder dan zeevracht en minder efficiënt dan lucht- of treintransport, omdat het van deur tot deur gaat. Het voordeel van wegtransport is echter dat het flexibeler is dan andere opties en dat het gemakkelijk is om de goederen op te halen en af te leveren op elke gewenste locatie.

Container transport china Nederland (FCL)

Container transport is een populaire manier om goederen vanuit China naar Nederland te verzenden. Het biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere vervoersmiddelen, zoals de mogelijkheid om grote volumes te verzenden en de bescherming van de goederen tijdens transport. Dit omdat je de gehele container direct van je leverancier kan inladen en pas weer uitlaadt wanneer je de container ontvangt. Er zijn veel minder mensen die de inhoud van de container aanraken wanneer je FCL (Full Container Load) verzendt.Hieronder wordt container transport beoordeeld op kostenefficiëntie, betrouwbaarheid, welke soort producten je beter kunt versturen via container transport en verzekering.

Kostenefficiëntie (score 5/5)

De kosten variëren afhankelijk van de grootte van de container, de afstand en de route. Over het algemeen geldt dat hoe groter de container en hoe korter de afstand, hoe goedkoper het transport. Hoe meer je de container vult, hoe kostenefficiënter je het maakt. Hieronder een tabel met per container de maten, maximaal gewicht en CBM:Container TypeCBMGewicht (kg)Maten (LxWxH)20ft3328,2005.9m x 2.4m x 2.4m40ft6728,80012.03m x 2.35m x 2.39m40ft High Cube7728,80012.03m x 2.35m x 2.69m45ft8630,48013.7m x 2.4m x 2.4mDe prijs van de container hangt af van de vraag naar een container type, de route die het af moet leggen, en het type goederen kan invloed hebben op de prijs. Containertransport is vrijwel altijd de meest kostenefficiënte manier van importeren vanuit China naar Nederland.

Betrouwbaarheid (score 4/5)

Container transport is over het algemeen een betrouwbare vorm van transport. De containers worden goed beschermd tijdens transport, wat betekent dat er minder kans is op schade of verlies van goederen. Bovendien is container transport minder afhankelijk van het weer dan bijvoorbeeld wegtransport, waardoor er minder vertragingen en beschadigingen zijn.

Geschikte producten (score 3.5/5)

Container transport is vooral geschikt voor grote volumes of zware producten. Als je kleine hoeveelheden goederen verzendt, is container transport waarschijnlijk niet de meest kostenefficiënte optie. Bovendien zijn sommige producten moeilijker te verzenden via container transport, zoals producten die gevoelig zijn voor temperatuurveranderingen en luchtvochtigheid. De temperatuur in containers kan zelfs onder 0°C uitkomen.

Verzekering (score 4/5)

Het is belangrijk om een goede verzekering te hebben bij container transport. Dit zorgt ervoor dat je beschermd bent tegen schade of verlies van goederen tijdens transport. Er zijn verschillende soorten verzekeringen beschikbaar, dus het is belangrijk om de juiste verzekering te kiezen voor jouw specifieke situatie.

Gemiddelde score (score 4/5)

Als je op zoek bent naar de goedkoopste en betrouwbaarste vorm van transport, dan kom je al snel uit bij containertransport (FCL). FCL (Full Container Load) is sneller dan LCL (Less than Container Load) en goedkoper per kubieke meter.

Container Douane

Zeevracht (LCL)

Zeevracht (LCL) is een van de meest gebruikte transportmethoden voor internationale verzending. Less than Container Load betekent dat je niet een gehele container kan vullen met alleen jouw goederen. In dat geval is het goed om jouw zending te laten consolideren met andere zendingen. Hierdoor verspreid je de (vaste) kosten ook over andere zendingen uit dezelfde container. Als je op zoek bent naar een kostenefficiënte manier om goederen vanuit China naar Nederland te verzenden, maar je kunt nog geen hele container vullen, dan is zeevracht (LCL) een goede optie. Zeevracht is vooral geschikt voor grote hoeveelheden goederen.

Transportkosten (score 4/5)

Zeevracht is over het algemeen een van de meest kostenefficiënte opties voor het verzenden van grote hoeveelheden goederen vanuit China naar Nederland. De kosten zijn lager dan bij luchtvracht en treintransport. Vooral als je zware en grote goederen verzendt. Dit omdat je bij zeevracht per kubieke meter betaalt, en niet gebaseerd op het gewicht (= Gross Weight).

Betrouwbaarheid (score 3/5)

Er bestaat altijd een risico op vertragingen of schade bij zeevracht transport vanuit China naar Nederland, vooral als je gebruik maakt van LCL (Less than Container Load). LCL betekent dat je containerruimte deelt met andere zendingen. Dit kan leiden tot vertragingen als er vertragingen zijn bij andere zendingen binnen dezelfde container of als er vertragingen zijn bij douane-afhandeling die met andere zendingen te maken hebben.

Levertijd (score 2/5)

Zeevracht is over het algemeen de langzaamste optie voor transport vanuit China naar Nederland. Het duurt meestal 30-40 dagen om goederen vanuit China naar Nederland te verzenden via zeevracht. Dit kan langer zijn als er vertragingen zijn bij douane-afhandeling of als er vertragingen zijn bij andere zendingen waar je containerruimte mee deelt. Daarnaast is het langzamer dan FCL-container transport, omdat je bij LCL-zeevracht transport de container moet delen met andere zendingen. Het verzamelen van die goederen op 1 centrale plek en het laden van die goederen kost meer tijd dan wanneer je een FCL-container direct vanuit je leverancier naar de haven transporteert en op het schip zet.

Gemiddelde score (score 3/5)

Als je op zoek bent naar de meest kostenefficiënte manier om grote hoeveelheden goederen vanuit China naar Nederland te verzenden, is zeevracht via LCL wellicht de juiste optie voor jou. Houd er echter rekening mee dat er een risico bestaat op vertragingen en dat de levertijd langer kan zijn dan bij andere opties.

Schip

Luchtvracht

Luchtvracht is een snelle en betrouwbare optie voor het versturen van goederen van China naar Nederland. Het is echter ook de duurste optie. Als je op zoek bent naar de snelste levertijden, is luchtvracht waarschijnlijk de beste optie voor jouw e-commerce bedrijf. Als je daarentegen op zoek bent naar de meest kostenefficiënte optie, dan is zeevracht waarschijnlijk een betere keuze.

Transportkosten (score 2/5)

Luchtvracht is de duurste transportmethode voor het versturen van goederen van China naar Nederland. Dit komt doordat er relatief hoge kosten zijn verbonden aan het verzenden van goederen per vliegtuig. Bovendien is er vaak sprake van extra kosten, zoals brandstoftoeslagen en veiligheidskosten. Als je op zoek bent naar een kostenefficiënte optie, is luchtvracht waarschijnlijk niet de beste keuze. Ook betaal je met luchtvracht per kilo (= Gross Weight), of per kubieke meter. Ze kijken bij de airline namelijk welke van de 2 het hoogste is, en daar wordt je op belast. Luchtvracht is dus het meest kosten efficiënt (dat wil zeggen, je krijgt de meeste producten voor de minste kosten), bij kleine lichte producten.

Betrouwbaarheid (score 5/5)

Luchtvracht is over het algemeen een zeer betrouwbare optie voor het versturen van goederen van China naar Nederland. Het is minder afhankelijk van het weer en van verkeersomstandigheden dan bijvoorbeeld wegtransport. Bovendien is er minder risico op schade of verlies van goederen tijdens transport omdat er minder logistieke stappen zijn dan bij treinvracht.

Levertijd (score 5/5)

Luchtvracht is de snelste optie voor transport vanuit China naar Nederland. De levertijden variëren afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en de route, maar over het algemeen kunnen goederen binnen enkele dagen tot een week worden geleverd nadat je ze hebt aangeleverd bij een vervoerder of forwarder. Als snelheid voor jou belangrijker is dan kosten, is luchtvracht de beste optie.

Gemiddelde score (score 4/5)

Als je op zoek bent naar de snelste optie voor transport vanuit China naar Nederland en je bereid bent om extra te betalen voor verzending, is luchtvracht de beste optie. Houd er echter rekening mee dat het duurder is dan bijvoorbeeld zeevracht en dat het minder geschikt is voor grote hoeveelheden goederen.

Globe

Treintransport

Treintransport is een relatief nieuwe transportmethode voor het verzenden van goederen vanuit China naar Nederland. Het is sneller dan zeevracht en goedkoper dan luchtvracht. Daarnaast is het milieuvriendelijker dan andere opties doordat het minder CO2 uitstoot.

Transportkosten (score 4/5)

Treintransport is een kostenefficiënte optie voor het verzenden van goederen vanuit China naar Nederland. Het is goedkoper dan luchtvracht en sneller dan zeevracht. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van de zending en de route die de trein aflegt. Over het algemeen geldt dat hoe groter de zending en hoe korter de afstand, hoe goedkoper het transport.

Betrouwbaarheid (score 3/5)

Hoewel treintransport relatief betrouwbaar is, is er altijd een risico op vertragingen en beschadigingen van de goederen tijdens transport. Dit kan bijvoorbeeld komen door vertragingen bij douane-afhandelingen of door technische problemen bij de trein. Daarnaast kan het voorkomen dat er geen treinen beschikbaar zijn voor bepaalde routes. Doordat treintransport vele grenzen over gaat, is er een relatief grote kans op vertragingen door diplomatieke situaties en/of douane-afhandelingen.

Levertijd (score 4/5)

Treintransport is sneller dan zeevracht en langzamer dan luchtvracht. De levertijd varieert afhankelijk van de route die de trein aflegt en de beschikbaarheid van treinen. Over het algemeen duurt het ongeveer 3-4 weken om goederen vanuit China naar Nederland te verzenden via treintransport. Dit is sneller dan zeevracht en goedkoper dan luchtvracht.

Gemiddelde score (score 3.5/5)

Als je op zoek bent naar een kostenefficiënte en milieuvriendelijke optie voor het verzenden van goederen vanuit China naar Nederland, is treintransport een goede keuze. Het is goedkoper dan luchtvracht en sneller dan zeevracht. Houd er echter rekening mee dat er altijd een risico op vertragingen en beschadigingen is tijdens treintransport. Je deelt namelijk ook vaak ruimte in de treincontainers met andere zendingen van andere bedrijven.

Wegtransport

Wegtransport is een van de meest gebruikte transportmethoden voor het binnenlands transport van goederen. Het is ook mogelijk voor internationale zendingen, maar het is duurder dan zeevracht en minder efficiënt dan lucht- of treintransport, omdat het van deur tot deur gaat.

Transportkosten (score 3/5)

Wegtransport is duurder dan zeevracht en treintransport, maar het kan kostenefficiënter zijn dan luchtvracht, vooral voor zendingen met kleinere volumes. De kosten zijn afhankelijk van de afstand, de grootte van de zending en de route die de vrachtwagen aflegt. Over het algemeen geldt dat hoe korter de afstand, hoe kostenefficiënter het transport.

Betrouwbaarheid (score 3/5)

Wegtransport is over het algemeen betrouwbaar, maar er bestaat altijd een risico op vertragingen en beschadigingen van de goederen tijdens transport. Dit kan bijvoorbeeld komen door verkeersopstoppingen, ongevallen of problemen met de vrachtwagen zelf. Bovendien is wegtransport meer afhankelijk van het weer dan bijvoorbeeld lucht- of treintransport, waardoor er meer vertragingen kunnen optreden. Ook overschrijdt internationaal wegtransport van China naar Nederland vele grenzen, waardoor er vertraging kan ontstaan door diplomatieke situaties en/of douane-afhandelingen aan de grens.

Levertijd (score 3/5)

Wegtransport is over het algemeen trager dan lucht- of treintransport, maar sneller dan zeevracht. De levertijd varieert afhankelijk van de afstand en de route die de vrachtwagen aflegt. Over het algemeen duurt het enkele weken om goederen vanuit China naar Nederland te verzenden via wegtransport. Dit kan echter langer zijn als er vertragingen optreden tijdens transport.

Gemiddelde score (score 3/5)

Als je op zoek bent naar een kostenefficiënte optie voor het verzenden van kleinere volumes vanuit China naar Nederland en je niet te maken hebt met strakke deadlines, dan kan wegtransport een goede optie zijn. Houd er echter rekening mee dat er altijd een risico op vertragingen en beschadigingen is tijdens het transport vanwege de afhankelijkheid van het weer en de mogelijke verkeersopstoppingen.

Afhankelijk van je situatie

Als je op zoek bent naar de beste opties voor transport vanuit China naar Nederland, is het belangrijk om rekening te houden met het type product dat je verzendt. Zo is luchtvracht een goede optie als je kleine hoeveelheden goederen met hoge waarde verzendt en snelheid belangrijk is.Zeevracht is daarentegen beter geschikt voor grote hoeveelheden goederen en is de meest kostenefficiënte optie. Houd er echter rekening mee dat de levertijden langer zijn dan bij luchtvracht en dat er een risico bestaat op vertragingen en schade.Treintransport is een relatief nieuwe transportmethode die steeds populairder wordt. Het is sneller dan zeevracht en goedkoper dan luchtvracht. Bovendien is het milieuvriendelijker dan andere opties. Het nadeel is dat het meer beperkingen heeft qua routes en bestemmingen, omdat treintransport veel grenzen overschrijdt wanneer je van China naar Nederland importeert.Wegtransport is de meest gebruikte transportmethode voor het binnenlands transport van goederen. Het is ook mogelijk voor internationale zendingen, maar het is duurder dan zeevracht en minder efficiënt dan lucht- of treintransport, omdat het van deur (leverancier) tot deur (ontvanger) gaat. Het voordeel van wegtransport is echter dat de goederen op te halen en af te leveren zijn op elke gewenste locatie.

Producttype

Als je grote volumes of zware producten verzendt, is container transport via zeevracht waarschijnlijk de beste optie. Dit biedt voordelen ten opzichte van andere vervoersmiddelen, zoals de mogelijkheid om grote volumes te verzenden en de bescherming van de goederen tijdens transport. Houd er echter rekening mee dat sommige producten moeilijker te verzenden zijn via containertransport, zoals producten die gevoelig zijn voor temperatuurveranderingen en luchtvochtigheid. Voor luchtvracht kun je het beste kleine en lichte producten versturen.

Conclusie

Is tijd voor jou van groot belang, en heb je liever je producten vandaag in huis dan morgen? Overweeg dan luchtvracht. Luchtvracht is daarentegen wel de duurste manier van transport en het minst kostenefficiënt. Als je voor luchtvracht kiest, probeer dan voor kleine producten te gaan (bijvoorbeeld: sieraden), zodat je nog redelijk kostenefficiënt kan zijn.Is tijd minder van belang voor jou? Kies dan voor weg- en of treintransport. Hiermee ben je kostenefficiënter, alleen verzending duurt wel wat langer (3-4 weken).Gaat het jou vooral om zo min mogelijk kosten maken, en heb je een goede voorraad management? Kies dan voor zeevracht. Het meest kostenefficiënt is het importeren van volle containers (FCL). Dit is dan ook goedkoper en sneller dan LCL-zeevracht (deelzendingen).Veel e-commerce bedrijven kiezen ook voor een combinatie van lucht- en zeevracht, wanneer zij in de knoop komen met hun voorraadmanagement systeem. In dit geval kun je het beste voor 5-6 weken voorraad transporteren met luchtvracht, en zo veel mogelijk met zeevracht. Zo heb je genoeg voorraad om het verschil in levertijd tussen lucht- en zeevracht door te komen!Als je op zoek bent naar een betrouwbare douane-expediteur om je te helpen bij het verzenden van goederen vanuit China naar Nederland, overweeg dan om Boloo Forwarding te gebruiken.Met jarenlange ervaring in de logistieke sector en een overzichtelijk dashboard waarin je je zendingen kunt tracken en beheren, biedt Boloo Forwarding de expertise en ondersteuning die je nodig hebt om je goederen veilig en efficiënt te transporteren. Bovendien bieden we verschillende opties voor transport, waaronder zeevracht containers (FCL), zeevracht deelzendingen (LCL) en luchtvracht.Kies voor Boloo Forwarding voor een efficiënte en betrouwbare logistieke oplossing voor zeevracht (LCL én FCL) en luchtvracht.Kijk je liever een video over de beste transportopties voor het importeren van goederen vanuit China? Bekijk dan deze video

window.Intercom('boot', { app_id: 'ozy0cl8a' });